NextInSales__slider_3a
NextInSales__slider_5a
NextInSales__slider_4a
NextInSales__slider_2a
NextInSales__slider_1a

NextInSales Insights.1

 

 

 

Η Αποστολή μας
είναι να αυξάνουμε τα Έσοδα
μέσω της Αριστείας των Πωλήσεων
ισχυροποιώντας τους πελάτες μας να πετύχουν
σημαντική και διατηρήσιμη Αλλαγή.

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 06:57

Ασφάλειες

Ενώ επεκτείνουν τις ψηφιακές τους δυνατότητες, οι ασφαλιστές πρέπει να προσαρμόσουν τα κανάλια της προσωπικής επαφής για αποτελεσματική, με ενσυναίσθηση, εξατομικευμένη εξυπηρέτηση. Ένα πραγματικό παντοκάναλο ταξίδι πελάτη.

Η άφιξη ιστοτόπων σύγκρισης τιμών και το ξέσπασμα του Covid επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ωστόσο, ο πυλώνας του ασφαλιστικού πράκτορα παραμένει βασικός για την παροχή της κρίσιμης ενσυναίσθησης, προσωπικής εξυπηρέτησης και εξατομικευμένης τιμολόγησης που επιθυμούν οι πελάτες.

Η ενσωμάτωση φυσικών και ψηφιακών καναλιών είναι απαραίτητη.

Η πώληση άλλων κατηγοριών προϊόντων και ακριβότερων προϊόντων μπορεί να μειώσει το κόστος απόκτησης πελατών έως και 50%, να δημιουργήσουν 5 έως 10% των νέων ασφαλίστρων και να μειώσουν την ανακύκλωση πελατών έως και 30%.

Οι προηγμένες αναλύσεις στη πελατειακή βάση τους και οι ψηφιακοί υποψήφιοι πελάτες θα υποστηρίξουν τις προσπάθειές ανάπτυξης των πωλήσεων των ασφαλιστικών.

Μπορούμε να ελέγξουμε τα σημεία επαφής της διάδρασης της πώλησης, καθώς και τα βήματα της προφορικής επικοινωνίας των ασφαλιστικών συμβούλων.
Θα εξετάσουμε την πλήρη διαδικασία πώς δημιουργούνται δυνητικοί πελάτες με τη βοήθεια καμπανιών μάρκετινγκ, κυρίως διαδικτυακά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και όταν το τμήμα πωλήσεων έρχεται σε επαφή με τον πελάτη και συναντά προσωπικά.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της προσωπικής συνάντησης, θα ορίσουμε πώς να ανακαλύψουμε την ανάγκη του πελάτη και να διαμορφώσουμε το προϊόν και πότε να προσφέρουμε αυξημένες εκπτώσεις ή δέσμες εκπτώσεων, πριν προχωρήσουμε σε εκπτώσεις για να κλείσουν τη συμφωνία.

Sales Force training on Innovation Launches el

Σε συνεργασία με το μάρκετινγκ, θα δομήσουμε μια συνοπτική εκπαιδευτική διαδικασία όπου κάθε πράκτορας θα μοιράζεται το ίδιο μήνυμα και θα χρησιμοποιεί τα σωστά ψηφιακά εργαλεία την κατάλληλη στιγμή. Θα εισαγάγουμε επίσης ένα φιλόδοξο σύστημα στόχευσης πωλήσεων και θα σχεδιάσουμε ένα σχέδιο κινήτρων για να μεγιστοποιήσουμε τα κίνητρα του πράκτορα.

Για πιο εξειδικευμένη παρουσίαση των λύσεων μας, επικοινωνήστε με τον Μανώλη Λέκκα στο +49 1775002727 ή +30 6936616118 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

More in this category: « Λιανικό Εμπόριο