NextInSales__slider_5a
NextInSales__slider_1a
NextInSales__slider_4a
NextInSales__slider_2a
NextInSales__slider_3a

NextInSales Insights.1

 

 

 

Η Αποστολή μας
είναι να αυξάνουμε τα Έσοδα
μέσω της Αριστείας των Πωλήσεων
ισχυροποιώντας τους πελάτες μας να πετύχουν
σημαντική και διατηρήσιμη Αλλαγή.

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 06:57

Είδη Πολυτελείας / Μόδα

«Ταχύτατες» και «απρόβλεπτες» είναι οι περιγραφές για αυτές τις βιομηχανίες. Μπορούμε να βοηθήσουμε στις τόσο απαραίτητες αλλαγές που συνδυάζουν την εφαρμογή τεχνολογίας και τη διαχείριση καναλιών.

Τα είδη πολυτέλειας και η Μόδα ήδη βρίσκονταν σε μεταβατικό στάδιο που όμως τονίστηκε από τον Covid. Οι πιο καθιερωμένες μάρκες μετακινούνταν σε ένα καθετοποιημένο μοντέλο διανομής, ενώ οι νεοσύστατες μάρκες επικεντρώθηκαν σε παραδοσιακά κανάλια λιανικής που ήδη δυσκολεύονταν.

Όλες οι μάρκες, ωστόσο, πρέπει να ενισχύσουν τις ψηφιακές και πολυκαναλικές δυνατότητές τους, είτε ενισχύοντας τη σχέση με καθιερωμένους ηλεκτρονικούς λιανοπωλητές, είτε μεταβαίνοντας με τόλμη σε μοντέλα πωλήσεων D2C.

Η προσφορά προϊόντων, που συνδέεται με τη διαχείριση αποθεμάτων και τις προωθητικές δραστηριότητες για τη μείωση του υπερβολικού αποθέματος θα είναι το κλειδί. Σημάδια ότι τα προϊόντα μεσαίας κατηγορίας σε τιμές υποφέρουν περισσότερο από τα προϊόντα υψηλών ή χαμηλότερων τιμών θα παίξουν επίσης σημαντικό ρόλο στην τμηματοποίηση και την ιεράρχηση ευκαιριών.

Δύο παραδείγματα που μπορεί η NextInSales® να υποστηρίξει τις μάρκες πολυτέλειας, σχεδιασμού και μόδας:

D2C
Εταιρείες σε όλους τους κλάδους συνειδητοποιούν τις δυνατότητες των μοντέλων πωλήσεων απευθείας σε καταναλωτές (D2C). Για ορισμένους κλάδους όπως η μόδα, ο τρόπος ζωής, η ομορφιά/καλλυντικά και τα είδη πολυτελείας, αυτό έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη.Digital transformation el

Ενώ μια τέτοια διαδρομή θα μειώσει την εξάρτηση από τους παραδοσιακούς λιανοπωλητές, θα αυξήσει τα περιθώρια κέρδους και θα παρέχει πολύτιμα δεδομένα για τους καταναλωτές, παρ’ όλα αυτά παραμένει ναρκοπέδιο.
Αλλά η πρόταση αξίας πρέπει να ορίζεται σαφώς και να είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με το όραμα και το μοντέλο λειτουργίας.

Η NextInSales® μπορεί να βοηθήσει με τον ορισμό του χαρτοφυλακίου, τη στρατηγική προσφοράς, το μοντέλο εσόδων (τιμή ανά προϊόν ή συνδρομή).
Δυνατότητες όπως η τιμολόγηση ή οι αποφάσεις όπως το τι να κρατήσετε εσωτερικά στην εταιρεία ή να αναθέσετε εξωτερικά σε τρίτους είναι επίσης ζωτικής σημασίας.

Όλοι οι δείκτες απόδοσης για το D2C είναι επίσης διαφορετικοί από εκείνους της κλασικής επιχείρησης. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε τους μοχλούς που περιλαμβάνουν την Αξία Ζωής Καταναλωτή (Consumer Lifetime Value, CLV) και το Κόστος Απόκτησης Καταναλωτή (Consumer Acquisition Costs, CAC).

Δεδομένου ότι κάθε εταιρεία βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο εκκίνησης, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την πιο αποτελεσματική και αποδοτική προσέγγιση.
Αυτή είναι μια επένδυση στο μέλλον της εταιρείας σας και ένας τρόπος να προχωρήσετε με άλματα!

Στρατηγική καναλιού και Εμπορική Πολιτική

Μπορούμε να αναλύσουμε συστηματικά τις διαθέσιμες επιλογές καναλιών, τις προτάσεις αξίας που μπορεί να προσφέρει η εταιρεία σας σε κάθε κανάλι και να βοηθήσουμε στο σχεδιασμό της βέλτιστης προσέγγισης GoToMarket.

Τα κανάλια έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ, στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν επαγγελματίες πελάτες καθώς και τελικούς καταναλωτές, που τα παραδοσιακά όρια μεταξύ των καναλιών είναι ασαφή.

Οι αποφάσεις να πάτε απευθείας ή έμμεσα μέσω αντιπροσώπων, ή πώς να χειριστείτε το ηλεκτρονικό εμπόριο γίνονται όλο και πιο περίπλοκες και ακόμη πιο κρίσιμες.

Συχνά η εμπορική πολιτική ανά κανάλι έχει κολλήσει στο παρελθόν, προσπαθώντας να διατηρήσει την ισορροπία σε ένα τεντωμένο σύστημα που απαιτεί επαναπροσδιορισμό. Ειδικά, καθώς οι τριβές μεταξύ καναλιών εντείνονται και οι ροές προϊόντων στις αγορές δημιουργούν αναστάτωση και μειώνουν τα περιθώρια κέρδους.

Έχοντας μεγάλη εμπειρία σε έμμεσα κανάλια και ιδιαίτερα σε διανομείς, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε τη βέλτιστη διεθνή στρατηγική επέκτασης, να επιλέξετε τον καταλληλότερο συνεργάτη, να διαπραγματευτείτε την τέλεια συμφωνία συμβολαίου και να παρέχετε δοκιμασμένες μεθόδους και εργαλεία για την υποστήριξη και τη διαχείριση του Διανομέα, ο οποίος είναι και τα δύο: πελάτης και εκπρόσωπος της εταιρείας.

Επικοινωνήστε με τον Μανώλη Λέκκα στο +49 1775002727 ή +30 6936616118 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

More in this category: « FMCG Λιανικό Εμπόριο »