NextInSales__slider_5a
NextInSales__slider_3a
NextInSales__slider_2a
NextInSales__slider_1a
NextInSales__slider_4a

NextInSales Insights.1

 

 

 

Η Αποστολή μας
είναι να αυξάνουμε τα Έσοδα
μέσω της Αριστείας των Πωλήσεων
ισχυροποιώντας τους πελάτες μας να πετύχουν
σημαντική και διατηρήσιμη Αλλαγή.

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 06:57

FMCG

Η καινοτομία είναι η ψυχή αυτών των βιομηχανιών. Μπορούμε να αποκαλύψουμε την κρυφή αξία σε όλη την αλυσίδα αξίας πωλήσεων: από την αποτελεσματική εκπαίδευση πωλήσεων έως τη ρύθμιση στόχων και τα κίνητρα.

Τα αυξανόμενα τμήματα καταναλωτών, όπως η Generation Z, συνδέονται με νέους τρόπους (απλώς δείτε το κύμα D2C των νέων παικτών που αμφισβητούν καθιερωμένες εταιρείες), ενώ οι λειτουργίες τροφοδοτούνται από την τεχνολογία, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και τα Data Analytics.
Η εξωτερική ανάθεση παραγωγής, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα φθηνά ψηφιακά μέσα επιτρέπουν στους νεοφερμένους να παρακάμψουν τα καταστήματα λιανικής και στις νέες μάρκες που είναι αυθεντικές, προσανατολισμένες στο σκοπό τους και τοπικές, να κερδίσουν μερίδιο αγοράς.
Ακολουθούν δύο τομείς όπου το NextInSales® μπορεί να βοηθήσει στη λειτουργία των πωλήσεών σας:

 

Διαχείριση καναλιών

Οι καταναλωτές, οι αγοραστές και οι έμποροι λιανικής έχουν αλλάξει σημαντικά τις συνήθειες τους. Οι εταιρείες πρέπει να αναθεωρήσουν και να βελτιώσουν, για να λειτουργήσει καθένα από τα επιλεγμένα κανάλια, τον συνδυασμό ποικιλίας/τιμολόγησης/ προωθήσεων/ όρων συναλλαγών, εάν θέλουν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, προστατεύοντας παράλληλα την κερδοφορία τους.

Το Πλαίσιο Go-To-Revenue της NextInSales® παρέχει μια ολιστική προσέγγιση στη Διαχείριση Εσόδων. Ο πυρήνας του είναι το Μοντέλο Ανάπτυξης Εσόδων, το οποίο παρέχει μια δομημένη προσέγγιση στα ερωτήματα σχετικά με το πού να αναπτυχθεί, ποια αξία να παραδοθεί, πώς να τη παραδώσει και πώς να γίνουν μόνιμες αυτές οι αλλαγές.

Revenue Growth Model elΓια κάθε κανάλι, είναι κρίσιμο να δημιουργηθούν οι απαραίτητες δεξιότητες. Μπορούμε να βοηθήσουμε:
α) να ορίστε την κατάλληλη στρατηγική καναλιού, ως μέρος του μοντέλου της Προσέγγισης της Αγοράς (Route To Market)
β) να επιλέξτε τα τμήματα Προϊόντων/Υπηρεσιών που θέλετε να εστιάσετε
γ) να διατυπώσετε ενδιαφέρουσες και ξεχωριστές Προτάσεις Αξίας για κάθε κανάλι και συνεργάτη,
δ) να δομήσετε Προγράμματα (συμπεριλαμβανομένων των προωθήσεων πωλήσεων) για να μεταφράσετε τις Προτάσεις Αξίας και να τροφοδοτήσετε την ανάπτυξη των πωλήσεων και να επιτύχετε την αύξηση των τιμών
ε) να επανασχεδιάστε τις Παροχές στο Εμπόριο για να μεγιστοποιήσετε τα κανάλια (παραδοσιακά και ψηφιακά) με ελάχιστες τριβές, ενώ ανακατευθύνετε τα κεφάλαια εκεί που δημιουργούν ισχυρές και βιώσιμες σχέσεις με τους καταναλωτές και τους εμπόρους λιανικής και
στ) να ευθυγραμμίσετε τις μεθόδους και τα εργαλεία για την παρακολούθηση των ικανοτήτων, δεξιοτήτων και της απόδοσης των συνεργατών.

Εάν ο οργανισμός σας είναι κυρίως απασχολημένος στις καθημερινές λειτουργίες, είναι καιρός να πάρετε μια ανάσα και να επικεντρωθείτε στη στρατηγική διάσταση. Η περαιτέρω επέκταση των υπαρχόντων συστημάτων δεν βοηθά πλέον. Χρειάζεται ένας καλά σχεδιασμένος, δραστικός δρόμος προς τα εμπρός.

Λειτουργικό Μοντέλο Διανομέα / Αντιπροσώπου

Καθώς ο ανταγωνισμός εντείνεται, οι εταιρείες πρέπει να αποφασίσουν σε ποιες αγορές θα δραστηριοποιηθούν με ισχυρή άμεση παρουσία. Παράλληλα, οι καινοτομίες πρέπει να φτάσουν σε όσο πιο πολλές αγορές, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προκειμένου να αποσβέσουν τις επενδύσεις Ε&Α, το μάρκετινγκ, και την παραγωγή.

Ειδικά για τις αναδυόμενες αγορές, φαίνεται αναπόφευκτο να μην συνεργαστείτε με τρίτους. Οι διανομείς είναι το βασικό κανάλι για την προσέγγιση παραδοσιακών εμπορικών σημείων πώλησης με μικρό μέγεθος. Εκεί, οι τοπικοί παίκτες ξεπερνούν τις πολυεθνικές κατά 25-35 % επειδή εξυπηρετούν αυτούς τους πελάτες πιο αποτελεσματικά. Γνωρίζουν καλύτερα τις ιδιαιτερότητες της αγοράς, όπως την τοποθέτηση προϊόντων, τη φορολογία, τη νομοθεσία και τις προτιμήσεις των καταναλωτών και έχουν αναπτύξει μια δομή κόστους-εξυπηρέτησης που αντιστοιχεί στο 30-60% μιας πολυεθνικής.Distributors 3rd Parties el

Η NextInSales® έχει απαράμιλλη εμπειρία στη συνεργασία με διανομείς / αντιπροσώπους, και από τις δύο πλευρές, ως εντολέας αλλά και ως διανομέας, στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία, τη Βόρεια και Νότια Αμερική.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αξιολογήσετε την ικανότητά σας να κερδίσετε σε μια αγορά, ώστε να μπορείτε να ιεραρχήσετε τις προσπάθειές σας, να ορίσετε τα κριτήρια επιλογής διανομέα, τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με έναν πιθανό συνεργάτη, τα εργαλεία για να συμφωνήσετε σε σχέδια και να παρακολουθήσετε την υλοποίησή τους, έως τη διαδικασία αλλαγή συνεργάτη.

Κατανοούμε την αλλαγή νοοτροπίας που απαιτείται για τη συνεργασία με τους διανομείς, έναντι της συνεργασίας με τις απευθείας οργανώσεις της εταιρείας σας. Την ανάγκη παροχής προγραμμάτων και εργαλείων που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους και να γίνουν στρατηγικοί εταίροι. Οι πολυεθνικές που ευθυγραμμίστηκαν στρατηγικά με τους διανομείς αύξησαν τις πωλήσεις τους 25-60% πάνω από την αγορά!

Έχοντας διαπραγματευτεί συμφωνίες συμβολαίων πολλών εκατομμυρίων ευρώ και πληρωμές καταγγελίας συμβάσεων, γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά και τον τρόπο επίτευξης της αλλαγής με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Για τους εντολείς και τους διανομείς.

Επικοινωνήστε με τον Μανώλη Λέκκα στο +49 1775002727 ή +30 6936616118 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.