NextInSales__slider_5a
NextInSales__slider_4a
NextInSales__slider_1a
NextInSales__slider_2a
NextInSales__slider_3a

NextInSales Insights.1

 

 

 

Η Αποστολή μας
είναι να αυξάνουμε τα Έσοδα
μέσω της Αριστείας των Πωλήσεων
ισχυροποιώντας τους πελάτες μας να πετύχουν
σημαντική και διατηρήσιμη Αλλαγή.

Τιμολόγηση / Εμπορική Πολιτική

Ο πιο άμεσος αντίκτυπος τόσο στα έσοδα όσο και στα κέρδη προέρχεται από την τιμολόγηση. Ο πληθωρισμός την καθιστά ακόμη πιο κρίσιμη. Έχουμε εφαρμόσει λύσεις σε κάθε πτυχή της αλυσίδας αξίας τιμολόγησης. Όλες βασισμένες σε δεδομένα.

Πριν από μερικά χρόνια, όλοι μιλούσαν για πολέμους τιμών, αργότερα διασυνοριακές πωλήσεις λόγω διαφορών τιμών και τώρα όλα αφορούν τον πληθωρισμό και την ικανότητα να περάσουν τις αυξήσεις τιμών.
Η τιμολόγηση είναι η πιο απαιτητική από τις λειτουργίες πωλήσεων! Εξαιτίας του κρυφού φόβου απώλειας πελατών κατά την αύξηση των τιμών ή μη υποχώρησης στις απαιτήσεις των εμπορικών εταίρων.

Σε μια μελέτη*, μόνο το 17% των συμμετεχόντων στην έρευνα που δραστηριοποιούνται σε Καταναλωτικά Αγαθά είχαν πράγματι επιβάλει υψηλότερες τιμές στη λιανική!! Οι υπόλοιποι είτε απέτυχαν εντελώς, είτε επωφελήθηκαν μερικώς από τις αυξήσεις των τιμών τους. Σκεφτείτε τις φορές που οι αυξήσεις τιμών ακυρώθηκαν στην πράξη μέσω ισχυρότερων προωθήσεων.

Συχνά οι όροι συναλλαγών στα διάφορα κανάλια (ή πελάτες) εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου, πάντα ανοδικά, ενώ η σημασία συγκεκριμένων καναλιών ή πελατών έχει μειωθεί. Αυτό απαιτεί επαναπροσδιορισμό τους, αλλά σπάνια το τμήμα πωλήσεων θα το κάνει οικειοθελώς. Μέχρι που το σύστημα δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τη διάθεση κεφαλαίων σε μη παραγωγικούς άξονες!

Διαθέτουμε εμπειρία από πρώτο χέρι στην ανάλυση των πρακτικών τιμολόγησης ενός ευρέος φάσματος χωρών και αγορών και σχεδιάσαμε τρόπους για την ελαχιστοποίηση των τριβών στις τιμές, ενώ αναδιαθέτουμε κεφάλαια σε κινητήρες και πελάτες που αυξάνουν τα έσοδα. Έχουμε συμπεριλάβει τη διαχείριση συμβάσεων και συμφωνιών και τη διαπραγμάτευση για να προετοιμαστούμε καλύτερα για τις επερχόμενες δύσκολες συζητήσεις.

Μπορούμε να βοηθήσουμε αποφασιστικά. Ας σας εξηγήσουμε πώς.
Επικοινωνήστε με τον Μανώλη Λέκκα στο +30 6936616118, +49 1775002727 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

* Simon Kucher Raising Prices in Consumer Goods: How to Succeed